Koulutus

  • Tulevat harjoitusvuorot ja muut tapahtumat löydät ratakalentereista ja etusivulta.
  • Ampumapurheilukoulussa tutustutaan ilma-aseradalla (Tarhakuja 1, Kuopio, SawoHouse alakerta) liikkuvan maalin, ilmapistooli- ja ilmakivääriammuntaan, mikä antaa hyvät edellytykset harrastuksen jatkamiselle. Mahdollisesti kevään kurssilla käydään pienoiskivääriradalla (säävaraus). Tarkempi ohjelma käydään läpi ensimmäisellä kerralla. Ampumaurheilukoulun hinta on 90€ (50€, jos kävijä hakee seuran jäsenyyttä koulun päätteeksi).
    Lapsilla vanhemman läsnäolo edellytetään. Muista ottaa kuulon suojaimet mukaan.

  • Jos olet kiinnostunut ampumaurheilusta, voit tiedustella asiasta jaoksien vetäjiltä lisää.

Mitä on Kultahipputoiminta?

Kultahipputoiminnaksi kutsutaan ampumaurheilun alle 14-vuotiaiden seuratoimintaa. Toiminnan tarkoituksena on luoda lapsille mahdollisuuksia olla mukana ampumaurheilun seura- ja kilpailutoiminnassa, ja sen sisältö, kilpailutoiminta ja ampumalajit on suunniteltu huomioiden lasten ja nuorten omat lähtökohdat, tarpeet ja valmiudet.

Tukiammunta on harjoittelumuoto, jonka avulla aloittelijat ja lapset pääsevät helposti jyvälle uudesta harrastuksestaan. Asetta kannattelevat tuet helpottavat ammunnan perusasioiden, kuten tähtäyksen ja liipaisun, oppimista. Kultahippukilpailuissa tukien käyttäminen on sallittua.

Kultahippufinaalien sarjat ovat (IT istumatuki, VT vastapainotuki, HT hihnatuki):
Ilmakivääri: 8 IT, 10 IT, 12 VT, 12 HT, 14 VT ja 14 HT
Ilmapistooli: 8 IT, 10 IT, 12 VT, 14 VT